Keresés ebben a blogban

2010. március 23., kedd

Aranyat termett az Aranykönyv lista

Korán keltem és aranyat leltem: a Facebook-on (a libris aranykönyves szavazás kapcsán) olyan méltatás fogadott ma reggel, mely ritkán adatik. S ha valami, hát ez az, ami nem hiányozhat erről a blogról.

„Zsubatta!
Játékos nyelvezetével, személyességével, életközeli kedves tartalmával és szép illusztrációival minden kisgyermek talál benne legalább öt olyan mondókát, verset melynek következtében a legkedvesebb könyvespolc-lakóvá lép elő, aztán még ötöt és végül drukkolhatunk, hogy a dedikáltatásig ne váljon rongyossá " Lelle Könyve " ! Ja, és a lányok babáiból ne kapja egyszerre kettő a Lelle nevet. Nem, mintha nem lenne gyönyörű és dallamos...

Miazami
Nagyon humoros és modern. Kiválóan kapcsolható az óvodai nevelés mindennapjaihoz, a természeti és társadalmi környezet játékos megismertetéséhez, és a nyelvi játékokhoz egyaránt. Példányom, a saját lányomé, de naponta szállítom kicsi táskámban az óvoda és az otthonom között. Innen is, onnan is, nélkülözhetetlen. Aki már tudja kívülről, hogy "mi az, ami ", az is verseng, hogy kitalálja! Jó, hogy van és remélem közel a folytatás!”

A bejegyzéseket Matus Éva követte el, akiről annyit tudok, amennyi az iwiw-es adatlapján szerepel, hogy három gyermekes anyuka, és óvónéni, s ezt is csak azért, mert megalakította ott az iwiw-en „Az értéket hordozó gyermekirodalom” klubot (amire Pöszke hívta fel a figyelmemet úgy két hete, s amihez természetesen nagy örömmel csatlakoztam).
Ki tudta, hogy ez lesz a vége :) ?! (vagy inkább az eleje ?!, leginkább fel kellene kérnem, legyen a PR-osom :) )

6 megjegyzés:

  1. :D És kit kérsz fel? :D

    Amúgy egyetértek, maximálisan Évával.A Fesztiválra legyen dedikáló póttollad vagy tollbetéted pluszba. :)
    De ha nincs szólj nekem, nálam mindig van.
    És a jó PR-os gondoskodik is a főnökéről. :D
    Na?

    VálaszTörlés
  2. Pöszke, most megfogtál :D. Az a mondat valóban kettős értelmű, de talán nem is véletlen, hiszen a köszönet is kettős.
    A felkérés pedig reménybeli, jó PR-osból sosem elég :)
    Tollal természetesen készülök - de nem viszek tartalékot, mert akkor hátha tényleg kifogy (amit nagyon nem bánnék), s akkor bevasalhatom az ígéretedet :D

    VálaszTörlés
  3. :D Hozzál kifogyóban lévőt, esetleg kifogyottat. Az a tuti. :D (Azért 1 napig tartson ki, mert mi csak 1-én megyünk. Bár Évánál is biztos lesz. :D)

    De tudod mit, nagy tollgyűjtő voltam, majd keresek neked egy szép példányt. :) Pótbetéttel. :D :D (És akkor nem kell méricskélni a tintaszintet. :D)

    A bölcs nevű, majd 3 éves üzeni, hogy a "villamosos vers a legjobb, anya még egyszer...még egyszer..." (Zsubatta, Kiránduló):D Esténként ő választ könyvet, most épp mondókások voltak újra soron nála... :D :D

    VálaszTörlés
  4. :):):) egy tollas villamossal álmodtam :D

    VálaszTörlés
  5. Érdekes madár. :D
    Villamosos toll nem lenne jobb?! :D

    Én lettem tegnap a magyar ovis könyvfelelős (minden alkalommal ajánlunk egymásnak gyerekkönyveket, mindig más), és a fentieken felbuzdulva a Miazamit és Zsubattát vittem. Az előbbit el is kérték. Utóbbit nem adtuk. :)

    És persze osztatlan sikere volt a találós kérdéseknek. :D :D

    VálaszTörlés