Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 6., hétfő

Hol van a Szurdokvár?!

Merre lehet Szurdokvár?

Nem kis örömömre, egyre többen újságolják – mondják, írják -, hogy felkerekedtek és bejárogatják azokat a mesés helyeket a Balaton körül és a Bakonyban, ahol Helka és Ciprián és Tramini és Furmint kalandozott…

Jól lehet, a könyvben látható térkép segítségével a kalandok helyszíneit nem nehéz meglelni Tapolcától Sóstóig, de akad azért olyan titokzatos helyszín, amire nem olyan könnyű rátalálni. Ilyen például a Szurdokvár, ahol Kamor varázsló lakozott. Persze ez nem véletlen, hiszen a Bakony nagy varázslója minden praktikát bevetett, nehogy élő ember a nyomára akadjon! És ahogyan azt nekem a varázsló két manója elmesélte, sikerrel is járt, mindaddig, amíg ... (további részletek a kötetben :) )

Persze jogos az igény, megtudni, vajon merre is lehet ez a rejtélyes varázslólak! Ám mi tagadás, a manók nekem is csak körülbelül árulták el hol is áll(t) az a titokzatos Szurdokvár.
Elmondásuk alapján csakis a Gaja völgyében lehet, közel a Tési fennsíkhoz – attól északnyugatra, egy olyan helyen, ahol a patak szűken tör át a sziklák között, s mindenképpen kell lennie egy barlangnak is a közelben – ahogyan mindez a regényből is kiderül.

Magam részéről mindenkit bátorítok, hogy keresse fel! Nem nehéz a túra, s aki arra jár, annak ilyesmi csodában lehet része:


Ja, és hogy mi is ez a hely, s hol is van? elég ide kattintani és kiderül: http://www.utazzitthon.hu/bakonynana_romai-furdo.html 

(Ott a kis térképre kattintva pontosan meglelhető :))

Jó túrázást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése