Keresés ebben a blogban

2015. június 7., vasárnap

Mi legyen a címe a Balaton tündére trilógia harmadik részének?

A szerző nem kis örömére, egy ideje már "szolíd" nyomásgyakorlás tapasztalható az olvasóközönség részéről annak érdekében, hogy folytatódjon tovább a Balaton legendája, és legyen  "Helka 3".
Legutóbb tegnap (2015. június 6.), Debrecenben kaptam két oldalnyi címjavaslatot. Az történt ugyanis, hogy a már harminchatodszor megrendezett "Barátunk a könyv" olvasónapló pályázat eredményhirdetésére meghívott a debreceni Méliusz Juhász Péter könyvtár. Az apropója, hogy a 3-4 osztályosok idei feladatlapjában több kérdés is a Ciprián  - A Balaton hercege könyvet dolgozta fel. Az egyik ezek közül így szólt:

"Ha folytatódna Helka és Ciprián története, milyen címet adnátok a harmadik résznek?"

A csapatoktól érkezett javaslatokat azután a versenyt kiíró, lebonyolító, és a feladatokat összeállító könyvtáros hölgyek egy díszes tekercsbe kötve átnyújtották - egy sokat sejtető cinkos mosoly kíséretében ... (miszerint remélik, hogy érthető a célzás ).

Íme a gyerekek címjavaslatai:




(És pszt! - de mindeközben, titkos forrásból kiszivárgott, hogy nyitott ajtón kopogtat, aki harmadik részt szeretne... már készül, a címe pedig várhatóan Kamor lesz, alcíme pedig "Helka menyegzője"...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése