Keresés ebben a blogban

2011. február 1., kedd

TV Macitól a Trainspotting-ig

Új magyar gyerektévé: nullától huszonnégyig

„Olyan közösségi világot szeretnénk a csatorna köré teremteni, amelyik nem pusztán azt feltételezi, hogy az ember csak ül és néz a tévé előtt, hanem aktív résztvevővé avatja az érdeklődőket” – foglalja össze Süveges Gergő a széles palettán mozgó terveket. Az első, bár még jóváhagyásra váró „kísérleti” adásnap, amikor 0-24 óráig már a 0-24 éves korosztálynak szóló tematika tölti meg a képernyőt, közelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e lesz. Ami viszont biztos, a TV Maci marad.

A megbízatás történelmi – de legalábbis médiatörténeti –, hiszen ilyen még nem volt Magyarországon, s az is példa nélküli, ahogyan az új intendáns, Süveges Gergő munkához kezdett: blogot indított az interneten, ahol rendszeresen beszámol a történésekről. Az interjú elején pedig rögtön kiegészítéssel kezdi: gyermek-, ifjúsági és családi csatornát szeretnének létrehozni, hangsúlyozva, hogy egyelőre a tervek készültek el, amelyekből akkor lehet valóság, ha azokhoz a szükséges forrásokat is megkapja az új csatorna.

A interjúmból kiderül, hogy Süveges Gergő tizenegy kötetes mesekönyv sorozatot is szerkesztett, a cikk teljes egészében a Napocska.hu-n olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése