Keresés ebben a blogban

2018. október 29., hétfő

Feladatlap alsósoknak Az ellopott Mikulás-szán című Berger Szimat kalandhoz

Nem várt, de annál nagyobb és kellemesebb meglepetés érkezett múlt év karácsonyára. Balassagyarmatról küldte Halászné Molnár Mónika, alsós osztályfőnök, aki osztályával Az ellopott Mikulás-szán c. kötetet olvasta közösen. Feladatlapokat is készített hozzá, és felajánlotta, hogy megkapjuk, ha kérjük. Naná, hogy kértük! Készült hozzá borító, meg minden, ami kell. Mi közkinccsé tettük a www.bergerszimat.hu oldalon (is) - ő pedig írt hozzá egy kis ajánlót: 

Második osztályban, tanév végén első közös regényként kapták kezükbe tanítványaim Nyulász Péter - Ritter Ottó: A fürdők réme című meseregényét. Annyira tetszett nekik, hogy kérték a folytatást, így elhatároztuk, hogy harmadik osztályban, az adventi időszakban, Az ellopott Mikulás-szán lesz a közös olvasmányunk. Mivel a könyvhöz sehol sem találtam olvasónaplót, novemberben nekiláttam és készítettem egyet.
       December elején a gyerekek párt választottak maguknak a könnyebb feldolgozáshoz. Minden nap két fejezetet olvastunk a regényből a magyar órán, vagy az ebéd utáni pihenőidőben. A felolvasó tanulót társai némán követték. Az olvasónapló feladatainak egy részét az aktuális fejezetek olvasása közben, más részét pedig páros munkában, a fejezetek olvasása után oldottuk meg. A rajzolós és a búvárkodást igénylő feladatokkal házi feladatként, a napköziben birkóztak meg a gyerekek. Mindig igyekeztek a napi feladatsor végére jutni, mert akkor kiszínezhették a lapok alján a szaloncukrokat. Szűk három hét alatt dolgoztuk fel a történetet. 
      Nagy öröm volt a gyerekeknek, amikor az olvasónaplók leadása után, együtt készítettük el Pongi karácsonyi mozgatható figuráját.
Remélem, nektek is kedvet csináltunk a regény feldolgozásához!

Üdvözlettel: Halászné Molnár Mónika

Ui.: Több tanítványom kérte, hogy a tavaszi szünetre rendeljem meg nekik A hosszúfülűek kincsét, mert szeretnék Bugac Pongrác harmadik kalandját is elolvasni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése