Keresés ebben a blogban

2010. május 15., szombat

Nem tréfadolog: Gyermekirodalmi Fesztivál

Pöszke tolla

És igen! Pöszke meglepett. Nem is kicsit – pedig előre beígérte, na de a tálalás valóban váratlan volt. S igazából kicsit az is, hogy ennyire komolyan gondolta: eljött Grácból a Gyermekirodalmi Fesztiválra, és hozta a dedikáló tollat, minek kapcsán tréfálkoztunk itt a blogon. De nem is ám akárhogyan: saját készítésű díszdobozban! (ld a képeket).
Igazán nagyon köszönöm!
Az én meglepettetésemen túl pedig azt gondolom, hogy Pöszke a toll mellett egy fontos üzenetet is bedobozolt: akik a gyerekkönyvek ügyét komolyan veszik, azok nem tréfálnak!
S ha valami, akkor szerintem éppen ez a VI. GYIF üzenete:
a gyerekirodalom ügye nem tréfadolog.

Szemlátomást ezt egyre többen gondolják így – s ennek következtében egyre többen látják is ezt.
És egyelőre ennyiben is maradnék, mert amúgy annyi sok mindent írnék a Gyermekirodalmi Fesztiválról, hogy már két hete vagyok adós vele. Mondhatni összefoglalhatatlan.
Mert egyrészt nem szeretnék kihagyni semmit – és senkit, s az egyszerűen nem megy. Másrészt abból (is) következik, hogy a GYIF valójában nem ért véget. Sőt inkább elkezdődött vele valami, s ez az ami miatt végképp nincs meg a késztetésem egy „lezáró összefoglalót” megírni.
Ami valami elindult, arról csak annyit, hogy sok-sok terv és ötlet volna felsorolható, melyeket kár volna most vaktában pufogtatni. A lényeg, hogy „dolgozunk az ügyön” – s majd menet közben úgyis elő-előkerülnek a részletek.

Azt azért nem hagyhatom el, hogy rendkívüli élmény volt a számtalan találkozás, s az a néhány mondat, melyeket személyesen váltani lehetett, régi és vadonatúj ismerősökkel. Benne azzal az apró csalódással, hogy sajna nem mindenkivel sikerült összefutni, avagy lehuppanni 5 percre… ám egyúttal benne azzal a reménnyel is, hogy lesz alkalom bőségesen bepótolni ezeket!

7 megjegyzés:

  1. Szép toll, szép toll! Én meg kézi készítésű bonbonokat kaptam tőle, csokikát:-)Most már csak rajtunk múlik,élünk-e a bizalommal, írunk-e, a biztatás megvan hozzá, Pöszke megtette a magáét, még egyszer köszönet neki! (Magánlevélben már én is megtettem:-)

    VálaszTörlés
  2. Újfent csatlakozom itt lent, ld. mint fent :)

    VálaszTörlés
  3. :D Ottó, azzal a múlt idővel azért csak óvatosan!
    Van még egy'smás az én tarsolyomban is. Csak ne akadjon fent az emberi butaság sűrű szövevényes hálóján.

    (És itt hadd jegyezzem meg a bonbonokat nem én csináltam, de valóban kézi készítésű, manufakturális felépítésű boltból származik.)

    VálaszTörlés
  4. Péter, válasz neked:
    http://nretzse.blogspot.com/2010/05/vi-gyif-ajandekok-anekdota.html

    VálaszTörlés
  5. Mekkora jó ez a toll-vers-doboz-ajándék kombó!

    VálaszTörlés
  6. Khm... a rendességet megkérdőjelezném, fényképes bizonyítékom van a rendetlenségre. :D
    De valójában az a lényeg, hogy toll ide, vagy oda, legyen hova írnod, mint szerző a neved. :)

    VálaszTörlés